Keukentrends 2020

De keukentrends van 2020 geven u een idee van de ontwikkelingen in de keukenmarkt.

Bent u op zoek naar een nieuwe keuken of wilt u uw keuken renoveren? Dan is het handig om te weten wat er zoal speelt op het gebied van de nieuwste keukentrends. Van Geloof Keukens heeft de vijf belangrijkste keukentrends voor u samengevat in dit keukentrends 2020 artikel.

“De keukentrends 2020 samengevat in 5 trends”

Woonkeuken

Steeds vaker brengen we onze tijd in huis, door in de keuken. Niet zo gek dat een woonkeuken is opgenomen in de keukentrends 2020. Bij de realisatie van nieuwbouwwoningen wordt bijvoorbeeld steeds vaker gekozen voor een ruime woonkeuken in plaats van een bescheiden keuken en een ruime woonkamer. Beide ruimtes worden met elkaar verbonden. Denk aan een groot kookeiland met bar/tafel waar veel mensen kunnen aanschuiven. Al kokend bijkletsen met uw vriendinnen. Of met uw kinderen aan de keukentafel het huiswerk doornemen terwijl papa staat te koken.

Onze tijd wordt steeds schaarser en dan is het fijn om die momenten die we samen hebben, ook echt bij elkaar te zijn. Een woonkeuken geeft antwoord aan die behoefte.

> meer weten over de woonkeuken?

Zwarte keuken

Zwarte keuken

Een zwarte keuken of een donkerkleurige keuken is al enige tijd in opmars maar behoort nu zeker tot de keukentrend van dit moment. Een zwarte keuken kan in eerste instantie een spannende keuze zijn, maar het is maar net hoever u wilt gaan. Een zwarte keuken kan namelijk nog steeds een tijdloze keuken zijn als u bijvoorbeeld kiest voor een houten of houtlook aanrechtblad. Een stuk moderner wordt de zwarte keuken met een eveneens zwart keukenblad. Kiest u voor een marmerlook keukenblad in uw donkere keuken en daarbij ook voor een gekleurde keukenkraan met bijpassende spoelbak? Dan wordt zo’n keuken pas echt opvallend. Durft u het aan? Wij adviseren u graag over de mogelijkheden en materialen.

Gekleurde spoelbakken

We stipten hem net al even aan, de gekleurde spoelbakken en bijpassende keukenkranen. Absoluut een trend waar steeds vaker voor wordt gekozen. Het geeft uw keuken net dat beetje extra. Van extravagant goudkleurig tot eenvoudig wit. De gekleurde keukenkraan is al even op de markt maar sinds enige tijd is het voor sommige leveranciers ook mogelijk om er bijpassende spoelbakken bij te leveren. Inclusief accessoires zoals een zeeppomp.

> meer weten over gekleurde spoelbakken?

Duurzame keukens

Duurzame keukens

De vierde nieuwe keukentrend van 2020 is de duurzame keuken. Bewust een keuken kopen waarbij rekening wordt gehouden met het milieu, deze factor wordt steeds belangrijker in het aankoopproces. Uit welke materialen bestaat uw droomkeuken? Bij Van Geloof Keukens nemen ook wij onze verantwoordelijkheid. Wij dragen ons steentje bij door te werken met leveranciers die ernaar streven om alleen nog maar te werken met duurzame materialen.

Een goed voorbeeld van zo’n leverancier is Greenline van BioBoard.

> meer weten over duurzaamheid in de keuken?

Slimme keuken

Tot slot is de slimme keuken een keukentrend 2020. De grote keukenapparatuur-merken zoals Siemens hebben een app waarmee vanaf de mobiele telefoon instructies worden gegeven aan de keukenapparatuur. Denk aan het voorverwarmen van de oven op afstand of het kijken in de koelkast met behulp van een camera, om zo te zien vanuit de supermarkt wat er nog ontbreekt. Met het lanceren van nieuwe apparatuur wordt hier steeds slimmer op in gespeeld om het u zo makkelijk mogelijk te maken in de keuken.

> meer weten over de slimme keuken?
Slimme keuken

Meer weten over keukentrends 2020?

Wilt u meer informatie over keukentrends 2020 of heeft u andere vragen over nieuwe keuken ontwikkelingen die u graag wilt verwerken in uw nieuwe keuken? Kom langs in onze showroom in Etten-Leur en Marijn of één van onze andere keukenverkopers helpt u graag verder. Maak een afspraak via onze website zodat wij gegarandeerd alle tijd voor u hebben.

Maak een afspraak

Lees ook: